Geef het bacterieleven een boost

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 19:11

Waarom bacterieleven toevoegen?

Met een tekort aan bacterieleven in het is het voor de plant moeilijk om alle voeding op te nemen en te groeien. Een gezond bodemleven zorgt namelijk voor gezonde planten met meer weerstand. Het bodemleven breekt bijvoorbeeld organische stof af tot humus. En die humus zorgt voor een goede kruimelige bodemstructuur, met als gevolg een betere zuurstof-verhouding, een beter vochtvasthoudend vermogen en daardoor minder uitdroging. De wortels kunnen goed groeien en zich snel ontwikkele

Hoe bacterieleven toevoegen?

De inbreng van het organisch bodemverbeterend middel DCM VIVISOL MINIGRAN zorgt voor een kickstart van het bodemleven en creëert de ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een actief en gevarieerd bodemleven. Het hoge gehalte aan organische stof verrijkt de bodem met humus, waardoor zowel de fysische als biologische bodemvruchtbaarheid verbetert. Samen met de extra Bacillus sp. zorgt dit voor een rijk, biodivers bodemleven en een optimale gezondheidstoestand van de bodem voor de plant.

Resultaten

DCM VIVISOL MINIGRAN wordt al met veel succes toegepast bij de teelt van vele gewassen en als bodemverbetering voor grasmatten op golfbanen, sportvelden en door andere hoveniers. In het lab van Scientia Terrae , hebben proeven aangetoond dat er een duidelijke stimulans van het bodemleven is een week na toepassing. Er is na 7 dagen ruim 10x meer bodemleven. Een aantal maanden later is het bodemleven nog steeds 50% actiever dan onbehandeld groen.

 

 
  • Organisch bodemverbeterend middel, op basis van plantaardige grondstoffen met bacteriën: Bacillus sp. o.a. Bacillus amyloliquefaciens.  
  • Verbetert zowel de fysische als biologische bodemvruchtbaarheid: het verhoogt het vochthoudend vermogen, verbetert de drainage, geeft een luchtige structuur en zorgt voor ontwikkeling van een rijk en divers bodemleven.
  • Na het toepassen van DCM VIVISOL® zorgt de Bacillus sp. in de rhizosfeer dat vastgelegde fosfaat weer opneembaar is voor de plantenwortels.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.