Tuin trends 2021

Gepubliceerd op 29 januari 2021 om 00:00

 De wereld is veranderd. Dit heeft effect op de tuintrends 2021.

 

Er zijn 3 stijltrends vastgesteld voor de Tuinbranche Nederland:

  1. Human Touch
  2. Balanced Biotope
  3. Recentered Stage

 

De 3 stijltrends helpen je bij de inrichting van je tuin.  Je tuin is een stukje woonruimte welke je, net als je interieur, af en toe eens kunt aanpassen. Je voelt je prettiger in een mooie tuin welke goed bij je past.  Een tuin verandert met je mee. Je leeft in je tuin en een tuin kan je een fijn gevoel geven.

Dus kies eens een tuintrend en kijk hoe je jouw tuin hieraan kunt aanpassen. Dit hoeft niet eens rigoureus, maar kan ook in kleinere stapjes.  Met andere planten, bijpassende potten en/of een andere indeling van je tuin.

 

Geen vakantie, maar een nieuwe tuin

Als het nu wat lastiger is om op vakantie te gaan, zorg dan dat je tuin of balkon een fijne omgeving is om te zijn. Van een investering in je tuin heb je veel langer plezier dan van een vakantie .

Human Touch

Aandacht voor de mens, de tijd even stilzetten.

Kenmerkend voor deze stijl zijn de organische, bolle vormen. Niet alles hoeft perfect te zijn. Structuren met ribbels, plooien en rimpels. De tuin kenmerkt zich door organische structuren, glooiende vormen, bloeiende planten in potten en mooie bladvormen in warme kleuren.

 

 

 

 

(Kleuren: Aarde- en huidtinten, roze, bruin, oranje en roodtinten, van licht tot donker. Accentkleuren: okergeel en lila.  Ton-sur-ton, niet glimmend maar mat)

Balanced Biotope

Lever een positieve bijdrage aan het klimaat. Duurzaamheid is belangrijk.  Tuinieren met respect en aandacht voor de natuur. Maak je eigen biotope en verdiep je in de juiste planten.
Organische en ruwe vormen met stoere uitstraling.

 

Natuurlijke milieuvriendelijke materialen.
Een tuin met grote biodiversiteit  past hierbij.

 

 

 

(Kleuren: Naturel en geelgroen (olijfgroen, mosgroen en lindegroen) met accenten in diepblauw en steenrood)

Recentered Stage

Bij deze trend beken je kleur. Kleurrijk maar niet schreeuwend. Hoogteverschillen, geometrische vormen en krachtige kleurvlakken.

Poorten en bogen, doorzichten en duidelijk afgebakende borders. Het lijkt wel een blokkendoos. Een statement maken met vorm en kleur.

De materialen zijn niet belangrijk, maar juist het kleurgebruik. Lekker gebruik maken van kleurcontrasten en monochrome krachtige kleurvlakken.

 

(Kleuren:  Zachte pasteltinten en krachtige kleuren geel, terra, blauw en paars).

 

Bron: Tuinbranche Nederland

Foto's: Maayke de Ridder


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.